Over ons

PRW ingenieurs is in 2017 opgericht als Penning & Van Weerd, waarna het in 2022 verder ging als PRW ingenieurs. PRW staat voor Penning, Roijen & Van Weerd.
Samen hebben wij ruim 40 jaar ervaring.
Onze kenmerken zijn klantgerichtheid, professionaliteit, ervaring en flexibiliteit.
Wij denken procesmatig met u mee en ondersteunen door te beoordelen wat een project vraagt en vereist. 

Wie zijn wij?

Rogier Penning

Rogier Penning

Als bouwkundig ingenieur kan ik stoelen op 20 jaar ervaring waarvan ik 14 jaar in dienst ben geweest bij diverse architecten- en ingenieursbureaus.
Het grootste deel daarvan ben ik werkzaam geweest als 1e tekenaar en vervolgens als hoofd tekenafdeling bij GAJ architecten in Arnhem.

In 2010 ben ik als zelfstandig ondernemer begonnen onder de naam Pentech Bouwtechniek. In de jaren daarna heb ik een vaste klantenkring weten op te bouwen. Vanwege onder andere het grote aantal opdrachten en de ontwikkeling richting BIM ben ik in januari 2017 een VOF begonnen met Joost van Weerd. Door het gestaag toenemen van het aantal opdrachten is Dennis in januari 2022 toegetreden tot de VOF.

Dennis Roijen

Dennis Roijen

Als kleine jongen was ik al vaak in de weer met het tekenen van gebouwen. Samen met mijn oom dacht ik na over een intelligent tekenprogramma: één waarin ik mijn ontwerp automatisch kan toetsen aan het bouwbesluit. Pas later tijdens mijn studie ontdekte ik dat een dergelijk programma bestaat. Ik maakte kennis met BIM en kan sindsdien niet meer zonder.

Na afronding van mijn studie heb ik bouwkundig vrijwilligerswerk in Indonesië gedaan en een jaar aan de TU Eindhoven gestudeerd. In de tussentijd werkte ik bij een lokale onderaannemer. In 2016 ben ik als bouwkundige begonnen bij een architectenbureau waar ik Joost en Rogier heb leren kennen. Sinds januari 2022 ben ik mede-eigenaar van PRW Ingenieurs: Penning, Roijen & Van Weerd.

Joost van Weerd

Joost van Weerd

Tijdens mijn afstuderen in 2008 heb ik ervoor gekozen me te specialiseren in het 3D modelleren en daar voegde ik tijdens later ook BIM aan toe. Bij diverse architectenbureaus en een aannemer heb ik deze vaardigheden en mijn bouwkundige kennis verder ontwikkeld.

In de loop der jaren heb ik aan diverse (complexe) BIM projecten gewerkt met daarbij vaak ook een technisch coördinerende rol. Daarbij steeds optimaler gebruikmakend van de mogelijkheden die Revit en andere BIM gerelateerde software bieden. 
Eind 2016 werd ik door Rogier benaderd om te gaan samenwerken, toen nog onder de naam Penning & Van Weerd. Inmiddels is ook Dennis mede eigenaar en werd Roijen aan de bedrijfsnaam toegevoegd.