Den Ooimam

Projectnaam:Den Ooimam
Plaats:Doetinchem
Opleverdatum:2024
Opdrachtgever:Wiegerinck
Architect:Wiegerinck
Andere partijen:

Sensire
Archimedes
Linssen
Nico Wissing

Omschrijving:

Dit nieuwe zorggebouw (bestaande uit 2 gebouwdelen) van de zorgorganisatie Sensire bedoeld voor 24/7 verzorging, zoals somatische zorg en gespecialiseerde psychogeriatrische zorg, zal de vervanging worden van het huidige zorggebouw in Doetinchem. Wiegerinck architecten heeft samen met Sensire een masterplan ontwikkeld om de oudbouw te vervangen. In twee fasen worden eerst twee redelijk identieke zorggebouwen ontwikkelt en in de tweede fase wordt het bestaande gebouw gesloopt zodat ruimte wordt gemaakt voor nieuwbouw van starters- en seniorenwoningen.
PRW ingenieurs is toegevoegd aan het projectteam van Wiegerinck architecten om de bouwkundige uitwerking te verzorgen. PRW heeft het (bouwkundige) BIM model uitgewerkt van DO en vergunning tot en met uitvoeringsgereed ontwerp.

PRW is onderdeel van het projectteam van Wiegerinck om het bouwkundige model en de bijbehorende bouwkundige taken te verzorgen, van vergunning tot en met technische uitwerking. Er is een 3D BIM model opgezet waarmee met andere partijen in een BIM ontwerptraject wordt samengewerkt.